Aleksandra Vlaisavljević: “Klub mi je pokazao da me želi i vjeruje u mene, pa dvojbe oko dolaska nije bilo”


Nova sezona je pred vratima, a mi vam nastavljamo predstavljati nove članice našeg tima. Nakon Nevene Vučković i Kire Lowery, danas ćemo vam kroz mini intervju predstaviti još jednu novu igračicu – mladu uzdanicu Aleksandru Vlaisavljević koja nam je došla iz Vinkovaca.

 

Za početak ukratko nam se predstavi i opiši svoje košarkaške početke?

  • “Zovem se Aleksandra  Vlaisavljević i imam 14 godina. Svoje prve košarkaške korake načinila sam s 11 godina  u KK Vinkovci, gdje sam i provela tri godine prije dolaska ovdje u Požegu”.

 

Kako je došlo do kontakta s Požegom, i što je prevagnulo da se i pored nekih drugih ponuda koje si imala odlučiš za dolazak u naš klub i grad?

  • “Do kontakta s Požegom došlo je u lipnju mjesecu tokom turnira u Francuskoj. Za Požegu sam se odlučila nakon razgovora s trenerom koji me je uvjerio da je Požega prava sredina za mene u kojoj bi se mogla nastaviti dalje razvijati i napredovati. Kroz razgovor sam dobila dojam da me klub želi i vjeruje u mene, tako da dvojbe oko dolaska nisam imala”.

 

Priključila si se ekipi od početka priprema, kakvi su ti prvi dojmovi o klubu i generalno novoj sredini u koju si došla?

  • “Da, došla sam nedavno i za sada sve protiče u pozitivnom ozračju tako da mogu reći samo dobre stvari  o klubu i ljudima ovdje. Dobro sam primljena i za sada sam vrlo zadovoljna svime što vidim”.

 

U ovom periodu koje si provela uz tim, s kime si za sada ostvarila najbolji kontakt unutar ekipe?

  • “Svi u klubu se trude da se osjećam ugodno i prihvaćeno, tako da ne mogu izdvojiti samo jednu osobu s kojom sam se posebno zbližila za sada, cijela ekipa je super”.

 

Okosnica ovog tima dugo je na okupu, a predvodnice su one najiskusnije Emilija Podrug i Jelena Ivezić. Koliko ti kao mladoj igračici znači to što imaš priliku surađivati s njima, i učiti od igračica koje su ostvarile tako velike karijere?

  • “Puno znači  imati njih kao suigračice i primjer. Mislim da mogu puno toga naučiti od njih i veselim se tome”.

 

Prvi puta u karijeri mogla bi zaigrati najviši rang hrvatske ženske košarke, kakve su ti osobne ambicije za ovu sezonu i što bi te na koncu sezone činilo u potpunosti zadovoljnom?

  • “Ova sezona za mene je prva u karijeri u najvišem rangu natjecanja, i pravo nastupa za prvi tim imat ću u drugom dijelu sezone, tako da si neke individualne ciljeve za ovu sezonu nisam postavila, osim toga da kroz trening što više učim, napredujem i pokušam se izboriti za dio minuta u sezoni – ali kao tim mislim da imamo jedno veliko zajedništvo u ekipi, i vjerujem da možemo ostvariti dobre rezultate”.

 

I za kraj reci nam, imaš li nekog svog igračkog uzora? Gdje sebe vidiš u budućnosti? Što bi voljela ostvariti kao krajnji cilj?

  • “Naravno svaki mladi sportaš na svojem početku karijere ima neke svoje uzore a za mene su to Stephen Curry i Sabrina Ionescu. Još mi je prerano za razmišljenje o onome što će biti u budućnosti, trudim se razmišljati samo o onome što je danas jer jedino na to mogu utjecati, ali konačni cilj mi je izvući maksimum od sebe i možda jednoga dana zaigrati u WNBA ligi”. 

 

Našoj Aleksandri želimo srdačnu dobrodošlicu i puno uspjeha u dresu našeg kluba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *