Banjalučki Orlovi osvojili 27. “Zlatnu dolinu”


Jučerašnjim utakmicama zaključeno je 27. izdanje međunarodnog košarkaškog turnira “Zlatna dolina”. Program posljednjeg dana otvoren je završnicom U-15 kategorije u kojoj su postignuti sljedeći rezultati:

ŽKK Lider – FSV 37-78
ŽKK Plamen Požega – ŽKK Lider 50-55

KK FSV Rijeka (U-15), 1.mjesto

Naslov pobjednika turnira u ovoj kategoriji odnijela je ekipa FSV-a iz Rijeke, drugo mjesto pripalo je ekipi ŽKK Lider, dok je treća bila Plamen Požega.

Nakon toga na red je došla i završnica glavnog dijela turnira u seniorskoj konkurenciji. U dvoboju za treće mjesto snage su odmjerili mađarski PINKK Pecsi i Jedinstvo iz Tuzle, a pobjedu je odnio bosanskohercegovački predstavnik koji je slavio rezultatom 66-62, te tako zauzeo treće mjesto na ovogodišnjem izdanju turnira – dok su titulu pobjednika turnira odnijeli banjalučki Orlovi koji su u finalu svladali Plamen Požegu rezultatom 79-74.

ŽKK Jedinstvo Tuzla, 3. mjesto

3.MJESTO
WBC Pinkk Pecsi – ŽKK Jedinstvo 62:66
  • G Horvath, Zs Horvath 9, Simon 4, Zsilinszky 12 , Boda 9, Gluck, Asztalos 2, Borbas 24, Laoza 2
  • Bečirović 8, Lindsay 33, Rašidagić, Muratović, Muratović A . 7  Halimić, 9  Jusić, 4 Ramić  Livadić 5, Halilović
FINALE
ŽKK Plamen Požega – ŽKK Orlovi 74:79
  • ŽKK Plamen Požega: Ivezić,  Kujundžić 9, Lovery 14, Bašić, Uzelman 5, Vučković 23, Hrmić 8, Podrug 15, Benić, Berger, Miškulin
  • ŽKK Orlovi:J.Predojević, Damjanović , Mitrović, Pavlović 2, Lee 15, Đokić 8, Zorić 9, H, Predojević 21,  Mužević 24, Šobot , Vulić , Guska

Najboljom igračicom turnira proglašena Hana Predojević iz ekipe Orlova, dok je najbolji strijelac bila Chelsea Lindsay iz Jedinstva.

Foto: (6) Danijela Mitrović, (11) Hana Predojević

Ovim putem zahvaljujemo se  svim sponzorima, volonterima, predavačima i ljudima koji su na bilo koji način bili uključeni i sudjelovali u organizaciji ovog turnira. Također zahvaljujemo se svim sportskim prijateljima i ekipama koje su bile dio 27. međunarodnog turnira “Zlatna dolina” te im čestitamo na ostvarenim rezultatima.

Vidimo se sljedeće godine!

Naše košarkašice sada se okreću obavezama u domaćem prvenstvu, gdje ih u prvom kolu Premijer ženske košarkaške lige Hrvatske očekuje dvoboj na domaćem parketu protiv Trešnjevke.

SD “Tomislav Pirc”, ŽKK Plamen Požega – KK Trešnjevka 2009 (nedjelja, 1. listopada. 2023, 16:00 sati). 

Ulaz u dvoranu je slobodan, dođite i podržite naš tim!

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *