Emma Broermann nova je košarkašica Plamen Požege


Iako je najuspješnija sezona u povijesti našeg kluba za nas tek netom završena, porazom od Raguse u polufinalu prvenstva Hrvatske, vremena za odmor nema puno. Uprava kluba odmah je krenula u organizaciju i planiranje sljedeće sezone, pa se tako već uvelike radi na rješavanju kadrovske križaljke za sezonu 2024/25. Nakon što smo se jučer oprostili od naše Kay, vrijeme je da se polako okrenemo i rubrici dolasci.

Emma Broermann (190-C-01) prvo je pojačanje Plamenih za sljedeću sezonu. Za ovu 23-godišnju Amerikanku naš će klub biti prva stanica u profesionalnoj karijeri.

Kroz svoj sveučilišni put igrala je za: Okeana, Ohio / Badin HS,Hamilton, OH / Badin High School, i University of North Florida, čija je članica bila posljednjih pet godina. Protekle sezone za ovo je sveučilište odigrala 30 utakmica u NCAA diviziji 1, te prosječno bilježila učinak od 8,5 poena i 7,4 skokova po utakmici.

Nakon razgovora s mojim agentom, između nekoliko opcija, ovaj klub činio mi se kao najbolji izbor za mene. Stil košarke koji se ovdje igra sličan je onome kojeg osobno preferiram i igram cijeli svoj život, pa jedva čekam priključiti se ekipi i početi s radom. Trener Vladimir ima bogato košarkaško iskustvo i veselim se što ću imati priliku učiti od njega, kao i ostalog trenerskog osoblja. Klub sam po sebi jedan je od najboljih u državi, pa i sama dolazim s visokim ambicijama i nadom u uspješnu predstojeću sezonu ovdje. Dolazak u Hrvatsku i život u Požegi bit će novo iskustvo za mene, imat ću priliku upoznati novi grad, njegove ljude i kulturu. Ovo je važan korak u mojoj karijeri, velika prilika za mene i veselim onome što me ovdje čeka“. Izjavila je nakon potpisa Emma!

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *