Plamene protiv Graza otvaraju novu sezonu Waba lige


Košarkašice Plamen Požege sutra (srijeda, 20. rujna) odigrat će svoju prvu natjecateljsku utakmicu u novoj sezoni. U Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” u Požegi gostovat će austrijski UBI Holding Graz. Radi se o utakmici 3. kola WABA lige koja se trebala igrati 18. listopada, ali će se dogovorom klubova odigrati u ranijem terminu.

UBI Holding Graz aktualni je viceprvak i prošlosezonski finalist kupa Austrije, koji će po prvi puta u svojoj povijesti zaigrati u WABA regionalnoj ligi.

Za ovaj austrijski tim nastupaju i dvije hrvatske košarkašice Stela Galušić i Nika Čić, a pored njih također vrijedi istaknuti i  reprezentativku Austrije  Simone Sill te Grkinju Dimitru Gkizani.

Na drugoj strani ekipa Plamen Požege u novu sezonu ulazi uz zadržanu okosnicu tima koja je na okupu već duže vrijeme. Kapetanica Laura Bašić te dvije najiskusnije Emilija Podrug i Jelena Ivezić predvode tim i ove sezone. Uz njih tu je i nekoliko novih pojačanja među kojima se posebno ističu srpska košarkašica Nevena Vučković koja je već kroz pripremni period pokazala da će biti značajan dodatak ovom timu, kao i Amerikanka Kira Lowery.

A evo što je o sutrašnjem dvoboju u najavi rekla pomoćna trenerica Milica Janković:

“Sami je početak sezone i još smo u momentu traženja forme, i uigravanja ekipe, obzirom da nismo kompletni..Ipak izašli smo u susret ekipi iz Austrije da se ova utakmica odigra ranije. Nadam se da će djevojke ispraviti neke stvari koje smo uočili kao problematične u igri na turniru u Banjoj Luci, i da će odigrati jedan dobar duel, uz vjerujem povoljan rezultatski ishod za nas”.

 

Susret je na rasporedu u 18:00 sati, a ulaz u dvoranu besplatan.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *