ŽKK Plamen Požega je jedan od partnera u ErasmusPlus projektu Playful Ageing

ErasmusPlus projekt Playful Ageing


ŽKK Plamen Požega je jedan od partnera u ErasmusPlus projektu Playful Ageing. Glavni cilj projekta je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, povećanje vještina i kompetencija volontera, podizanje svijesti, poticanje sudjelovanja u tjelesnim aktivnostima koje poboljšavaju zdravlje s posebnim naglaskom na žene, te jačanje suradnje između sportskih organizacija, lokalne zajednice i drugih dionika putem košarke i košarkaških turnira.

Stoga su u sklopu projekta članice omladinske selekcije našeg kluba, uzrasta 2009. godište sudjelovale na turniru u Banjoj Luci gdje su ostvarile zapažene rezultate  te u konkurenciji pet ekipa osvojile drugo mjesto.

Turnir u Banjoj Luci, 2. mjesto

Pored našeg kluba kao partneri ovog projekta tu su uključeni i Šporska unija Slovenije, ŠD Udarni list, Slovenija i BC Girl Basket, Srbija.

S obzirom na važnost i opseg samog projekta kako za naš klub, tako i za cijelu županiju, isti je prethodnih dana predstavljen i županici Požeško- slavonske županije, gđi. Antoniji Jozić kao i izvršnom odboru Sportske zajednice Požeško slavonske županije.

Predstavljanje projekta županiji i sportskoj zajednici PSŽ

Projekt je u potpunosti financiran od strane Europske Unije i to u ukupnom iznosu od 60.000 eura. Od ukupnog iznosa 17400 eura pripast će nositelju projekta, tj. Športskoj uniji Slovenije, dok će preostala tri partnera u ovom projektu svaki dobiti iznos od 14.200.00 eura. Do sada je našem klubu na ime ovog projekta uplaćeno 9260,00 eura, dok će ostatak novca biti uplaćen po završetku projekta, odnosno do 31. svibnja 2024. godine. Sredstva iz ovog projekta namijenjena su isključivo potrebama omladinskog pogona klubova sudionika.

Što se samih aktivnosti tiče napomenimo kako nakon turnira u Banjoj Luci, kao dio ovog projekta biti će održani međunarodni turnir “Zlatna dolina” u Požegi, Božićni turnir u Poreču, kao i razne druge sportske aktivnosti i manifestacije.

 

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *