Fenomenalna partija Emilije Podrug za rutinsko slavlje protiv Pule


U 16. kolu Premijer lige, košarkašice Plamen Požege na domaćem su terenu dočekale i rutinski svladale ekipu Pule 82:72 (23:16, 21:15, 26:19, 12:22).

Bio je to prilično jednosmjeran dvoboj u kojem su Plamene vodile cijelim tokom utakmice, ne dajući gošćama bilo kakvu nadu u uspjeh. Izabranice Vladimira Englmana puno bolje su otvorile susret i već u završnici prve četvrtine imale su prednost od deset poena 21:11, i 23:13, no konačni rezultat prve dionice postavila je Karolina Škare koja je tricom smanjila zaostatak Pule na -7 (23:16).

Puležanke nešto bolje otvaraju drugu dionicu i serijom 6:0 prilaze na samo jedan poen zaostatka 23-22, no više od toga u ovom dvoboju nisu uspjele napraviti. Nakon toga Plamene podižu ritam i već do isteka druge četvrtine stiču ponovno uvjerljivu prednost od +13 (44:31), a u istom tempu nastavile su i kroz treću dionicu, pa je nakon 30 minuta rezultat na semaforu pokazivao (70:50) u korist Plamenih.

Posljednjih deset minuta utakmice tako je proteklo u gotovo revijalnom tonu, pa su opuštanje u domaćim redovima Puležanke iskoristile kako bi dobile posljednju dionicu i ublažile poraz na konačnih -10.

Prvo ime susreta bila je Emilija Podrug koja je odigrala fenomenalnu utakmicu. Susret je završila sa 22 poena, 25 skokova, devet asistencija i ukupnom valorizacijom 49! Jelena Zorić postigla je 16 poena, Lea Miletić 14, Marija Kešeljević 13, a 12 Kira Lowery. U listu strijelaca upisale su se još i Laura Bašić tri, i Lara Benić s dva poena.

Kod Gošći prvo ime bila je Elma Dautović 19 poena i osam skokova, Lana Pačkovski i Karolina Škare ubacile su po 14 poena, a Merjema Bučuk postigla je 12.

U sljedećem kolu, 24. veljače Plamene očekuje gostovanje u Dubrovniku kod aktualnog prvaka Raguse.

Foto: Damir Mrkojević-Mrkva

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *