Proglašeni najbolji sportaši i sportašice županije: Plamen Požega najbolja ženska sportska udruga, Jelena Ivezić najbolja seniorka, Lari Benić drugo mjesto u kategoriji juniorki


U organizaciji Sportske zajednice Požeško-slavonske županije, jučer je u ispunjenoj Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održana svečanost, na kojoj su po prvi puta proglašeni najbolji sportaši i sportašice, sportske udruge i zaslužni pojedinci u sportu Požeško–slavonske županije za 2023. godinu.

Nakon uvodnih prigodnih govora kojima su se okupljenima obratili predsjednik Sportske zajednice Požeško–slavonske županije dr. Vlado Drkulec, kao i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić red je došao na dodjelu priznanja. Ceremonija je započeta dodjelom priznanja u predškolskom i školskom uzrastu.

Dječji vrtić Sv. Leopold Mandić osvojio je prvo mjesto na 19. olimpijskom festivalu dječjih vrtića u 2023. godini, gdje je sudjelovalo više od 500 djece iz 11 vrtića s područja naše županije. Ekipa Zdruga Požega je pod vodstvom trenera Darka Kelemena osvojila 2. mjesto u malom nogometu u juniorskoj konkurenciji na Sportskim igrama mladih.

U kategoriji učenika s intelektualnim teškoćama nagrađeni su Josip Pujić koji je osvojio 1. mjesto u utrci na 400m i 3. mjesto u skoku u dalj s mjesta. Marko Fila zauzeo je 3. mjesto u utrci na 400m, a obojica su uz Mariju Vukoja osvojili i 3. mjesto u štafetnoj igri.

Učenice OŠ fra Kaje Adžića Pleternica na državnom prvenstvu u futsalu za 5. i 6. razrede osvojile su 3. mjesto pod vodstvom mentora Željka Bunčića. Na državnom prvenstvu u sportskom plesu za djevojke, učenice Gimnazije Požega osvojile su 3. mjesto pod vodstvom mentora Željka Barića – Pilića. Na državnom prvenstvu u košarci, učenici Katoličke osnovne škole Požega pod vodstvom mentora Marka Vujnovića osvojili su izvrsno 2. mjesto.

U kategoriji perspektivnih sportašica i sportaša, nagrade su osvojili:

Nikolina Balen – Kuglački klub Nove Nade, Požega
Marija Cindrić Aladrović – ŽKK Plamen Požega
Klara Černušak – ŽKK Plamen Požega
David Đaković – NK Slavonija, Požega
Emanuel Đaković – NK Slavonija, Požega
Stipo Glavaš – Rukometni klub Požega
Veronika Grbeš – Judo klub Jigoro
Iva Grgić – Kuglački klub Nove Nade, Požega
Mateo Horvatović – Judo klub Judokan Požega
Ante Knez – Rukometni klub Požega
Mate Kovačević – Šahovski klub Požega
Rafaela Kostadinović – Kuglački klub Nove Nade, Požega
Lucija Mihović – Judo klub Judokan Požega
Lucija Mirković – Kuglački klub Nove Nade, Požega
Lucija Novak – Stolnoteniski klub Požega
Naomi Petranović – ŽKK “Plamen Požega”
Jan Podubsky – Rukometni klub Požega
Niko Škoko Zdelar – Stolnoteniski klub Požega
Patrik Zima – Atletski klub Požega

U kategoriji najboljih kadetkinja i kadeta, treće mjesto osvojila je Nera Vujasinović iz Stolnoteniskog kluba Požega. Drugo mjesto osvojila je Lucija Grbeš iz Športskog teniskog kluba Požega. Prvo mjesto osvojila je Lana Knaus iz Judo kluba Slavonac Čaglin. U kategoriji kadeta, treće mjesto osvojio je Dino Jagetić iz Građanskog streljačkog društva Požega 1871. Drugo mjesto osvojio je Bojan Savić iz Kuglačkog kluba Nove nade Požega. Prvo mjesto osvojio je Ivan Smiljanić iz Stolnoteniskog kluba Požega.

Lara Benić (2. mjesto u konkurenciji juniorki)

Lari Benić drugo mjesto u kategoriji juniorki

U kategoriji najboljih juniorki, treće mjesto osvojila je Nika Jurković iz ŽNK Slavonija Požega. Drugo mjesto osvojila je Lara Benić iz ŽKK Plamen Požega, vrhunska sportašica treće kategorije. Prvo mjesto osvojila je Nera Bakić, Kuglački klub Nove nade. U kategoriji juniora, treće mjesto osvojio je Lovro Glasnović iz RK Požega. Drugo mjesto osvojio je Ivan Lončarević iz NK Slavonija. Prvo mjesto osvojio je Niko Kalvi iz Kuglačkog kluba Pakrac-Papuk.

U kategoriji Pojedinci u sportu osoba s invaliditetom, treće mjesto osvojio je Vlado Deanović iz Požeškog športskog saveza gluhih. Drugo mjesto osvojio je Matej Pernar iz boćarskog kluba osoba s invaliditetom „Nada“. Prvo mjesto osvojila je Željka Peška iz Športske udruge slijepih Zlatna dolina. U kategoriji Sportska udruga osoba s invaliditetom, nagradu je zaslužio Boćarski klub osoba s invaliditetom „Nada“ Grada Požege i Požeško slavonske županije.

Jelena Ivezić najbolja seniorka Požeško-slavonske županije za 2023. godinu

Jelena Ivezić najbolja seniorka Požeško-slavonske županije

U kategoriji seniorki i seniora, treće mjesto osvojila je Iva Jakovac iz ŽNK Slavonije. Drugo mjesto osvojila je Nikolina Raguž iz Stolnoteniskog kluba Požega. Prvo mjesto osvojila je Jelena Ivezić iz ŽKK Plamen Požega. U kategoriji seniora, treće mjesto osvojio je Filip Matijašević iz NK Hajduk Pakrac. Drugo mjesto osvojio je Darko Zovko iz Kuglačkog kluba Nove nade. Prvo mjesto osvojio je Dario Marošević iz Streličarskog kluba Kuna Pakrac.

Plamen Požega najbolja ženska sportska udruga 

U kategoriji ženskih i muških udruga, treće mjesto osvojio je ŽNK Slavonija Požega. Drugo mjesto osvojio je Stolnoteniski klub Požega. Prvo mjesto osvojio je Ženski košarkaški klub Plamen Požega. U kategoriji muških udruga, treće mjesto osvojio je Stolnoteniski klub Požega, Drugo mjesto osvojio je Kuglački klub Nove nade. Prvo mjesto pripalo je NK Slavonija koji ove godine slavi 60 godina postojanja.

Za dobitnika nagrade „Istaknuti sportski djelatnik“ izabran je Pero Golub. nagradu je preuzeo Mirko Petrović, dugogodišnji prijatelj. Druga nagrada za istaknutog sportskog djelatnika dodijeljena je Ivanu Šulcu.

Na samome kraju svečane dodjele, u ime svih dobitnika priznanja zahvalila se Ana Čulo, predstavnica Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega.

 

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *