Završnica Kupa Ružica Meglaj-Rimac u Požegi


Temeljem Propozicija natjecanja Kupa RH za ženske ekipe „Ružica Meglaj-Rimac“ Hrvatski košarkaški savez raspisao je natječaj za tehničku organizaciju završnog turnira Kupa. Nakon provedenog natječaja, Komisija za sustav natjecanja donijela je odluku da se organizacija Završnog turnira Kupa dodjeljuje ŽKK „Plamen Požega“ iz Požege.

Požega će tako nakon dvije godine ponovno biti domaćin Final foura domaćeg kupa te iznova krenuti u pokušaj lova na prvi povijesni trofej ovog kluba. U sezoni 21/22 Plamene je na domaćem terenu zaustavio Medveščak – koji je u polufinalnom dvoboju slavio rezultatom 63:84, a trofej pobjednika na koncu je pripao Trešnjevci koja je u zagrbačkom finalu nadigrala Medveščak 65:57.

U međuvremenu roster Plamen Požege doživio je brojne promjene te je u ovom trenutku značajno širi i kvalitetniji, stoga su i ambicije kluba pred završni turnir najviše, no put do trofeja neće biti lak.

U Požegu na završnicu stižu dubrovačka Ragusa, zagrebački Medveščak i Šibenik. Polufinalne utakmice se igraju u petak 15. ožujka, a finale u subotu, 16. Ždrijeb polufinalnih parova će se uskoro obaviti u Hrvatskom košarkaškom savezu. Brantitelj naslova dubrovačka je Ragusa.

Pobjednik Kupa za sezonu 22/23-ŽKK Ragusa

Pred Plamen Požegom i Požeškim sportskim savezom puno je posla u predstojećem razdoblju kako bi turnir u organizacijskom smislu bio na najvišem mogućem nivou, no konačni cilj i želja svih je jasna – donijeti u Požegu prvi povijesni trofej, i u službu toga postavit će se sve raspoložive snage. Naravno pored enormnog truda kojeg je potrebno uložiti kako na terenu tako i u brojnim popratnim stvarima, da bi se ostvario zajednički cilj bit će nam itekako potrebna i podrška publike s tribina. Zato ovim putem upučujemo i poziv svim građanima Grada Požege da napune tribine dvorane “Tomislav Pirc” i poguraju naše cure do ispisivanje najljepše stranice u povijesti našeg kluba – svi zajedno za jedan cilj!

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *